Почиње снимање серије „Преживети Београд”

Снимање нове серије „Преживети Београд”, по сценарију искусног Ђорђа Милосављевића и у режији дебитанта Ђорђа Станимировића, најављено је протекле недеље када су уговор о сарадњи потписали Жељко Митровић и Недељко Бајић испред „Pink International company” и продукције „Контраст студиос”.
d
Фото: Youtube Printscreen

Како је на састанку договорено, прва клапа ће ускоро пасти, а већ 6. октобра ће серија бити пред гледаоцима ТВ Пинк, једном недељно, у ударном термину.

Како је већ најавио богату јесен са осам нових играних серија, Жељко Митровић с поносом истиче да потписивање овог уговора отвара врата великом пројекту, као наставак сарадње са продукцијом „Контраст студиос” која стоји иза серије „Шифра Деспот”.

- Мислим да ће овај пројекат значајно да превазиће серију „Шифра Деспот”, пре свега што се ради о урбаној причи, како јој и само име каже. Сценарио је писао Ђорђе Милосављевић, што је већ довољна гаранција да је сценарио јако добар, а ту је и велика екипа, четири младе глумица и четири млада глумца, као и екипа „тешкаша”, без којих ни једна велика серија не може да буде успешна. Прва сезона форматирана је на 40 епизода, а од њеног успеха зависи да ли ћемо да наставимо сарадњу – истиче Митровић.

Нешто више о самој радњи серије открива нам Недељко Бајић: „Преживети Београд” је лепа прича о младим људима који долазе овде да студирају. Бавићемо се младим људима, њиховим жељама и амбицијама да успеју у животу. Главни јунаци долазе у студентски град, ту се упознају, стварају се љубави. Самим тим пратићемо паралелно и њихове родитеље из различитих социјалних миљеа. Биће то прича о контрастима, о доласку људи из малих средина у велики град, о Београду и свему што је постао у последњих десетак година. Биће то брза и динамична серија која ће млађој генерацији, али и њиховим родитељима понудити добар садржај. Трудићемо се да будемо искрени, да покажемо лепе ствари, бавићемо се оптимизмом, амбицијама и емоцијама. Сматрам да ће све оно у чему публика Пинка ужива наградити овом серијом и да ћемо довести неку другу публику на ову фреквенцију. Наше амбиције су велике, даћемо све од себе. Желимо да овај град прикажемо као озбиљну метрополу каква и јесте.”  

Састанку је присуствовао и Радош Бајић, али овога пута он је писање сценарија, режију, па и велике улоге препустио другима, али ће младом редитељу Ђорђу Станимировићу, који је занат калио на ТВ серијама попут „Бела лађа”, „Будва на пјену од мора”, „Комшије”, „Шифра Деспот”, „Пет”, бити супервизор. Такође, за разлику од досадашњих пројеката, одлучио је да се бави урбаним, градским темама, али из визуре четири младе девојке које су из различитих делова Србије дошле у Београд на студије. Њих тумаче Нина Нешковић, коју је публика заволела као Мају у серији „Државни службеник” и Бојана Стојковић, Тамара Шустић и Ленка Петровић, којима ће ово бити прве велике улоге. Такође, Београд постаје један од протагониста, као град који постаје дом свакоме ко жели да ради, напредује и пронађе своје место под сунцем велеграда.

Уз четири девојке које носе целу причу, биће и четворица момака које тумаче Лазар Николић, Немања Рафаиловић, Дејан Максимовић и Никола Шурбановић, а међу великим глумачким именима која ће обогатити поставу су: Исидора Минић, Тихомир Станић, Радош Бајић, Александар Срећковић, Бранка Шелић, Борис Пинговић, Игор Ђорђевић, Небојша Миловановић и многи други.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести