Патолог сматра да је узрок смрти Епстина вероватно убиство

ЊУЈОРК: Узрок смрти финансијера Џефрија Епстина вероватно је дављење, а не самоубиство у његовој затворској ћелији, тврди форензички патолог којег је ангажовао његов брат.
epa/ JASON SZENES/epstin dzefri
Фото: epa/ JASON SZENES/epstin dzefri

Открића патолога Мајкла Бејдена у супротности су са службеним налазима који су указивали на самоубиство вешањем које су званичници објавили још у августу.

Бејден, који је низ година био главни медицински инспектор у Њујорку и који је био присутан на Епстиновој првој обдукцији, каже да његове повреде више указују на убиство него самоубиство.

"Мислим да докази упућују на убиство, а не на самоубиство. Вишеструки преломи пронађени на врату Епстина врло су необични за самоубиство. Вешање не доводи до ломова", рекао је Бејден за Фокс њуз.

Епстин је пронађен мртав у њујоршком затвору у августу. Он је чекао да се покрене судски процес због оптужби да је трговао девојкама млађим од 14 година. Он је негирао све оптужбе, али да је проглашен кривим суочио би се са затворском казном до 45 година.

Самоубиство су од самог почетка оспоравали Епстинови адвокати и његов брат Марк који су ангажовали Бејдена да поново изврши обдукцију, наводи Скај њуз.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести