Пала последња клапа серије Сенке над Балканом

БЕОГРАД: Завршено је снимање серије “Сенке над Балканом”, аутора Драгана Бјелогрлића, чије емитовање на РТС-у почиње на јесен. 
dragan bjelogrlic
Фото: Tanjug (T.Valič, arhiva)

За ову крими-мистерију у епохи сценарио су, према филмској причи Стевана Копривице, написали Даница Пајовић, Дејан Стоиљковић, Владимир Кецмановић и Бјелогрлић.

Радња прве сезоне серије "Сенке над Балканом" смештена је у бурни период краја двадесетих година прошлог века, који се завршио увођењем Шестојануарске диктатуре.

Историјска фикција помешана са жанровима трилера и мистерије у центар пажње ставља Београд тог доба, као раскрсницу путева на којој се укрштају и сукобљавају интереси са различитих страна света, наводи РТС.

Мислим да ће ново бити поглед на прошлост који је потпуно другачији, па и оригиналан у односу на све досадашње серије и филмове који су се враћали у прошлост, па чак и оно што сам ја радио са последњим пројектом 'Монтевидео'. То је потпуно други угао гледања на неке битне историјске догађаје који су можда и одредили читав век који смо ми после проживели, објаснио је Бјелогрлић.

Главни ликови су двојица инспектора за крвне деликте који се суочавају са низом неочекиваних обрта. 

Андру Танасијевића Танета глуми Драган Бјелогрлић, а Андрија Кузмановић његовог помоћника, младог форензичара, Станка Плетикосића.

У међународној екипи је, између осталих, и славни руски глумац Александар Галибин, који тумачи генерала Врангела.

Жарко Лаушевић глуми Ђорђа Карађорђевића, главну женску улогу, Мају Давидовић, београдску фам фатал, директорку банке и неуобичајену личност за то време, тумачи Марија Бергам.

Једног од контроверзних ликова из времена када је опијумски пут прелазио преко Балкана тумачи Гордан Кичић, који каже да је Алимпије Мирић, власник ланца апотека, оновременски тајкун.

У осталим улогама су Ненад Јездић, Бранимир Брстина, Слободан Бода Нинковић, Драган Петровић Пеле, Милица Гојковић, Тони Михајловски, Милош Самолов, Марко Живић, Ива Кевра и многи други.

Снимање је трајало од октобра прошле године на више локација.

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести