окоТВоко Гадно орално на сваки начин

Да­кле, и то смо до­жи­ве­ли: дво­стру­ко гад­но орал­но.
Ivana radoicic Nova fotka
Фото: Dnevnik.rs

 Поред батина, вређања, пљувања, пијанчења и гажења државне заставе, у ријалити програму ТВ Хепи „Парови“ емитоване су и сцене оралног секса, због које се подигла огромна прашина, истовремено падајући на опасне увреде на националној основи које је главни и одговорни уредник ове телевизије Миломир Марић изнео на рачун професора Филозофског факултета Данијела Синанија, у емисији „Добро јутро, Србијо“.

Због свега тога Марић је позван пред Савет Регулаторног тела за електронске медије, које је покренуло поступак за изрицања мере овој телевизији и њеном глодуру. Да ли ће после 13 мера због повреде обавеза које се односе на медијски садржај РЕМ коначно решити да предузме и оне драстичније, на које по закону има и право и обавезу, видећемо у наредним данима, мада скептици на све ово одмахују главама. Јер, иако се чланови Савета жале на то да су им руке везане јер је све на Тужилаштву и брзини којом судови доносе пресуде по тужбама, чињеница је да ово регулаторно тело може да привремено и трајно укине дозволу за емитовање, што је као РРА својевремено и урадилa ТВ Авала, чија фреквенција још увек није попуњена, иако је крајњи рок за доделу националне дозволе за емитовање истекао још пре годину дана.

Истине ради, РЕМ је ТВ Хепи пре четири године, тачније у априлу 2015, изрекао привремену забрану емитовања истог тог ријалитија у трајању од 24 сата, али то су били други људи у другим временима, а и тада је била на снази одлука о одложеном емитовању ријалити садржаја, а за њено непридржавање следиле су и казне. Међутим, РЕМ је ову одлуку укинуо без ваљаног образложења, а резултат смо управо видели. Управо зато нико се није зачудио што Миломир Марић негира да се поменути догађај уопште десио, истичући да то „нико није урадио“ већ „показао како се то ради“, иако су портали и ловци на кликбејтове, видео клиповима с том сценом премрежили Србију и околне заинтересоване земље, подижући тако рејтинг овог ријалитија, што је, признаћете, био и један од циљева увођења опскурних ликова у ову, по злу познату емисију.

Поборници оштрих казни за ријалити газде истичу да је, поред Закона о електронским медијима, прекршен и Правилник о заштити малолетника у области пружања медијских услуга, којим је забрањено приказивање порнографског садржаја који може да нашкоди њиховом развоју. Такође „не могу приказивати тешко насиље, сексуалност, злоупотреба опојних дрога, као и понашање које представља говор мржње или којим се вређа људско достојанство или друго људско право“. А на менију „Парова“ од прилога било је, па, све.

У међувремену се огласило и традиционално невидљиво Министарство културе и информисања, прањем руку уз помоћ четки званих „не можемо да забранимо ријалити“. Наравно да не можете, треба га склонити с телевизија с националном фреквенцијом и пребацити на неку од „пеј ТВ“ телевизија из Хепи конгломерата, или користити босански модел забране емитовања пре поноћи. Или вратити одлуку о одложеном емитовању ријалитија, макар. Или укинути програм на 30 дана. Или заувек.

О говору мржње и вређању по националној основи другом приликом. По свему судећи, сигурно ће је бити.

Ивана Радоичић

 

 

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести