ОкоТВоко: Ако проговорим

Ко ће добити пету националну фреквенцију то није нимало небитно.
sasa filipovic, Nemanja Potkonjak
Фото: Немања Поткоњак

Толико је много телевизија да не можете све постићи да гледате а фан сте телевизије пошто једноставно није све на Јутјубу. У емисији „Ако проговорим” Гоца Тржан је показала да је боља од Опре Винфри - искреност која је извукла од Милице Тодоровић, Ене Попов, Сузане Манчић, Стевана Анђелковића, ретко је виђена. Гоци на К1 успева  што успева ретко коме. Исто тако  је и са Миланом Калинићем који у свом формату на К1 „Преживели” прича лепе и занимљиве приче. Једна од најискренијих је она са Мајом Жежељ. Као што је и интервју Маје Жежељ са својим супругом Иваном Станковићем у његовом ток шоу програму - нешто што нисмо видели до сада. Увек се радо враћам на тај интервју јер је пример спонтаности и доброг интервјуа. Данило Машојевић и Маја Николић и од неке сувопарне теме могу да извуку занимљивост а то се и од новинара тражи. Наравно пошто о Јовани Јеремић мора све да се зна наравно да је „Премијера” ишла у њено родно место какио би боље упознала ову контроверзну водитељку која обожава увек да је у центру пажње и на мети Тиктока.

Адактарови су један од највећих бламова телевизије Пинк, а ТВ Блиц је одлучила да понуди Цеца шоу. И заиста „Цеца и деца” Анстасија и Вељко, били су увек таблоидни хит, чак и онда кад нису ништа нарочито радили. Једноставно српска породица о којој се највише прича. И колико је Вујадин Савић некад брз на твитовима толико је Мирка Васиљевић неко ко јако добро зна природу медија и успева да буде кул све ове године. Колико људи, толико и ћуди. Нови формат је „На терапији” са Славицом Ђукић Дејановић која ће своју психотерапију примењивати на познатим личностима на телевизији Блиц. Новине пишу да је Наташа Беквалац изашла уплакана. Мада је то природно стање новосадске Алабине - ако се сетимо још Амиџи шоу програма. Весна Дедић је своју нову етапу „Балканске улице” наставила на Блиц ТВ и општа је кукњава у коментарима јер та емисија не може више да се види код свих провајдера.

Чекамо да видимо ко ће добити пету националну фреквенцију. Како ће карте да се мешају. Да, вратио се и Вања Булић са „Црним бисерима”. Као што се вратио и Славко Белеслин који је сада главни и одговорни уредник информативног програма Уна телевизије. Нова телевизија је добила Дневник, а нико не каже шта је са пројектом Адриа њуз, зашто је то угашено? Лепо је кулинарско такмичење на Новој телевизији. Посебно су били духовити Војвођани у првој седмици емитовања „Савршене вечере”. Просто ми је било криво што се нисам пријавио, можда баш не кувам сјајно, али сам одличан шоумен и забављач у друштву. „Желите ли да постанете милионер?” и „Сурвавјер” су оправадали своје постојање јер изазивају леп интерес гледалишта. Ех, и да вам пријавим, имам омиљену теленовелу - нова серија „Од јутра до сутра” коју потписује Смартмедиа продукција а емитује се на Првој телевизији је омиљена моја сапуница јер идеализује живот ТВ водитеља и презентера. Ивана Дудић и Милутин Милошевић сјајно представљају данашња телевизијска лица где све телевизије и информтивни програма толико личе једно на друге. Имамо инфлацију, али не видех водитеља да је питао: „Који је проценат инфлације ако смо кисело млеко куповали за педесет динара а сада је сто?” И како то да се на акцијама одједном тај исти јогурт или кафа поново нађу на старој цени. Да ли је неко покренуо истраживачко новинарство и запитао се колико се муља од продавнице до продавнице? Зашто је све више љутих и нервозних људи на касама? Зашто су наше благајнице на касама постале тако смирене и зашто више не реагују на агресивне нападе?

И свакодневни живот нам је постао надрндан. Толико је љутих и нељубазних људи у нашим услужним делатностима - од мобилне телефоније до поште. О саобраћају да вам не причам. Сви су нервозни, бахати. И тако док гледамо ушминкане младе, безличне, лепе фаце на телевизији живот станује негде друго. А треба ипак наћи снаге живети као сав обичан свет. Оно што нам продају нове телевизије је јако далеко од стварног живота. А ја сам одлучио да проговорим, у емисији „Преживели”, па шта буде биће.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
08.10.2022 • 22:07
-Dok gledamo ušminkane mlade, bezlične, lepe face na televiziji život stanuje negde drugo. A treba ipak naći snage živeti kao sav običan svet. Ono što nam prodaju nove televizije je jako daleko od stvarnog života. - Sve u metu rečeno.
EUR/RSD 117.3380
Најновије вести