Обезбеђење покушало да закључа купце у Икеи у Шангају

ШАНГАЈ: У Икеиној продавници у Шангају камере су забележиле хаотичне сцене купаца како покушавају да побегну, док се обезбеђење труди да их задржи и затвори.
р
Фото: Pixabay.com

Наиме, здравствени званичници намеравали су да закључају радњу у пословној градској четврти, јер су муштерије наводно биле у контакту са особом позитивном на корона вирус, пренео је Би-Би-Си.

На снимку су могли да се виде чувари како затварају врата, док их гомила потускује изнутра и прави пролаз да изађе.

Шангај се ове године суочио са врло строгим двомесечним закључавањем.

Од тада, а у складу са државном стратегијом нулте ковид толеранције, у граду од 20 милиона људи наређено је да се хитно затворе читаве области где су забележени нови случајеви и њихови блиски контакти.

Многи су затворени на необичним местима у ресторанима брзе хране, теретанама и канцеларијама.

"До изненадног затварања Икеине продавнице дошло је због блиског контакта шестогодишњег дечака коме је потврђено присуство корона вируса, после повратка из Ласе на Тибету", саопштио је заменик директора шангајске Здравствене комисије Дандан Жао.

Он није навео кад је дечак био у радњи.

"Они који су се затекли у Икеиној радњи у областима у близини морају да буду у карантину два дана и да их здравствени званичници прате пет дана", поручио је Дандан Жао.

Из Икеиног корисничког сервиса поручили су да је радња затворена због пораста броја случајева ковида.

Кина истрајава у политици нулте толеранције у спречавању ширења корона вируса, упркос томе што то знатно утиче на привреду и све је више људи који се томе противе јавно, наводи Би-Би-Си.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести