Несвакидашња кинеска фарма крмача у зградама са девет спратова

БЕОГРАД: У региону Гуиганг, у Кини, постоји несвакидашња фарма у којој је смештено 28.000 крмача у зградама са седам и девет спратова.
e
Фото: pixabay.com

Прво што се уочи при доласку на фарму Гуифеи (The Guifei Mountain Sow Farm) је биолошка сигурност на улазу, а пре него се уђе на фарму, мора се провести три дана у седишту компаније.

Тамо имају апартмане за посетиоце и запослене, и њихово кретање је у сваком тренутку контролисано.

Након тога се може отићи према планинама у којима се налази фарма, али и у одећи и обући коју даје компанија и унутрашњим возилима која су очишћена и термички дезинфикована.

Посебна пажња и по доласку посвећена је накнадној дезинфекцијама.

Након што се довезу животиње, возила никада не излазе из подручја преко тог пута, већ преко одређеног излазног пута, преноси портал Pig333.

Једном када дође до ове тачке, свако ко улази на фарму мора проћи нови карантин за две ноћи и проћи поново кроз дезинфекциони систем.

Сваки материјал који улази у унутрашњу област пролази кроз поступак чишћења, дезинфекције и карантина пре него што се може користити.

Комплекс, који обухвата „вишеспратну“ зграду, веома је велик и непрестано расте.

Прва два објекта која су саграђена имају по седам спратова, а последње две изграђене зграде имају по девет спратова.

Сви радници комплекса остају ту три месеца након што су прошли карантински процес, а раде шест дана у недељи. На овај начин се смањује број покрета уласка и изласка људи.

Технички директор фарме каже да је циљ производња животиња високе генетске вредности и здравља, односно продаја назимица великом броју произвођача и компанија.

Да би се обезбедила храна за овај комплекс, направљен је млин за храњење који може да произведе 4.680 тона хране месечно.

Да би се максимизирала биосигурност и избегао улазак возила у објекат, дизајниран је сложен систем за дистрибуцију сточне хране који се креће од млина за храњење у приземље сваке зграде.

Одатле, још софистициранији систем механичких импулзија, путем ланчаног система, доводи храну на сваки од подова, преноси портал.

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести