Немачка: Експлозија бомбе заостале из рата направила кратер

БЕРЛИН: Експлозивна направа разнела је део поља у централним деловима Немачке и оставила кратер ширине 10, а дубине четири метра.
e
Фото: pixabay.com

У први мах није било јасно шта је узрок експлозије толико јаке да су је локалне службе регистровале као слабији земљотрес. 

Снажна експлозија изненадила је становнике немачког града Лимбурга у недељу ујутру, а у пољу у близини града настао је кратер ширине 10 и дубине четири метра. 

Фотографија експлозије је снимљена беспилотним летелицама.

У први мах, полиција је саопштила да "није сигурно" да се ради о старој бомби. 

Међутим, након што су пажљиво прегледали поља кукуруза, стручњаци су објавили да "са сигурношћу" могу да кажу да је експлодирала бомба из Другог светског рата, пренео је ББЦ на српском.

Верује се да је у питању експлозивна направа од 250 килограма која је пре више од пола века избачена из авиона. 

Грађани по читавој Немачкој константно проналазе бомбе које нису експлодирале. Експлозије често изазивају проблеме јер становници нису сигурни о чему се ради док стручњаци не утврде порекло бомби.

Стручњаци нису пронашли делове бомбе на месту експлозије, али објашњавају да то није неуобичајено. 

Складиште у близини железнице у овом немачком граду су бомбардовали Савезници, а мештани кажу да су и раније проналазили старе бомбе које нису експлодирале. 

Ипак, ако се нађете у овом месту, ризик да дође до експлозије старе бомбе је мањи него да вас удари гром, рекао је локални званичник.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести