Најављена студија о психолошким ефектима изолације

БРИСЕЛ: Истраживачи са реномираног белгијског универзитета у Лувену покрећу студију у три европске земље, Белгији, Француској и Холандији о негативним психолошким ефектима изолације као мере заштите од ширења корона вируса.
r
Фото: Pixabay.com

Како преноси Асошиејтид прес, они желе да утврде на који начин је пандемија корона вируса променила начин живота људи и да анализирају њихово ментално здравље.

Страхујући од пораста броја самоубистава, социолог здравља Венсан Лувен рекао је да владе обично превиђају споредне ефекте мера карантина, усмерених ка сузбијању ширења смртоносног вируса.

"Владе тренутно своју енергију улажу у контролисање епидемије, што за резултат има чињеницу да су остали ризици заборављени", каж Лувен инсистирајући на томе да је велики део популације крхког психолошког склопа и да је тим људима потребна здравствена нега.

Он напомиње да се ситуација у вези с менталним здрављем може погоршати, а студију у форми анкете спровешце универзитет у Лувену у сарадњи са једним француским институтом специјализованим за економију здравља и универзитетом у Антверпену, наводи АП.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести