На сету серије Црвени месец: Пале прве сузе на снимању

Налет врелине овог лета није зауставио стотине људи у Шимановцима који под врућим рефлекторима раде пуном паром на снимању серије „Црвени месец” у продукцији ТВ Пинк.
s
Фото: Promo

Требало би за мање од 180 дана да буде снимљено 120 епизода ове историјске драмске серије. На готово 6.000 метара квадратних, у филмском студију у Шимановцима, изграђена је реконструкција велелепне палате хотела Москва, Бели двор, једна цела авенија и три градске улице, са свим фасадама, објектима и историјским детаљима, у којем доајени српског глумишта попут Олге Одановић, али и талентовани млади глумци Милош Ђуровић и Ивана Дудић, играју емотивне сцене, једне, превасходно љубавне приче.

Темпо је баш онако... лудачки, али, добро, то је план и програм како мора да се ради када су у питању овако велике серије, али атмосфера је стварно лепа и трудимо се сви да дамо свој максимум, а није лако, заиста, каже Олга и додаје да је дивна тема у питању.

Балкански ратови, појава Црне руке, Аписа, Николе Пашића и других. То је занимљив и интригантан период и надам се да ће бити и нашим гледаоцима јако занимљив. Чини ми се да ће бити питко за гледање зато што је творац овог пројекта Роман Мајетић, за кога сви знамо да теленовеле има у малом прсту и да то стварно ради фантастично, као велики мајстор.

Роман Мајетић је написао сценарио смештен на почетак 20. века, од 1913. до краја 1915. године, а друштвене и политичке прилике тог времена осликао кроз две породице. Код Станимировића је Никола, млади српски официр кога тумачи Милош Ђуровић, а у породици Баумен – лепа Софија, ћерка аустроугарског посланика у тумачењу Иване Дудић. Њихова забрањена љубав је окосница приче. Млади српски официр кога тумачи Милош Ђуровић, враћа се са ратишта у родну кућу. Свадба му је, традиционално, већ заказана, али заплет приче започиње када се ћерка аустроугарског посланика, коју игра Ивана Дудић, загледа у њега. Недопустиво за то време, кокетна млада дама не крије своја осећања.

Фото: Olga Odalović i Ivana Dudić/Promo

Поступци капетана Николе Станимировића плод су љубавног заноса. Када у његов живот уђе лепа и интриганта заводница, он бива увучен у вртлог страствене љубави и нема другог избора него да дозволи себи слатки залогај забрањеног воћа, каже Ђуровић и додаје да га је привукла чињеница да је његов лик у потпуности измишљен и да му то даје простора да се „размахне”.

Изазовно је тумачити часног човека, оданог домовини и подређеног нормама тог времена, који поштује моралне вредности и традицију, а онда поклекне пред страшћу. Љубавни троугао у коме ће се Никола наћи поседује извесне блискости са мојим приватним животом. Зато ми неће бити тешко да све то изнесем, искрен је био Ђуровић који највише кадрова на сету заправо има с колегиницом Иваном Дудић.

Са свима пијем кафу, а пошто ми је директни партнер Милош Ђуровић и колега са класе највише се дружим са њим. На Академији се баш нисмо волели, минирали смо се на предавањима, ово нам је требало. Ово је напоран психички посао, на снимању смо 12 до 14 сати. Најмање сам кући са родитељима. Продавачице и клинци ми прилазе на улици и то је дивно, они су најискренији, истиче Дудићева која је посебну сарадњу остварила са Олгом Одановић која је у серији њена бака Наталија.

Имам привилегију и част да ми је Роман Мајетић указао поверење за ову Наталију, која је једна дама из Беча и бака наше главне јунакиње Софије. Ивана Дудић и ја смо већ „лепо селе” у своје улоге, направиле смо диван однос и увек се радујем да се сретнемо овде на сету. Баш данас смо снимиле неке лепе сцене. Знате, важно је да имате добре партнере у кадру, јер од тога много зависи. Ево, сад сам снимила сцену са Бранком Ђурићем, који игра доктора Бочева, много ми је значило што је он ту. Битан је и договор са редитељем и без обзира на овај брзи ритам и згуснут план снимања, ми некако успемо да нађемо неки ћошкић овде на сету и да се договоримо како би највише волели да изгледа сцена коју играмо.

Да ли је било договора или су емоције просто преплавиле екипу, али међу њима се препричава дан када су Олга и Ивана снимајући једну сцену расплакале све присутне.

Јао јесте, сви су плакали, па живи смо људи. Без обзира колико вас епоха држи у ставу и суздржаности, има момената када се заплаче и када није лако, кад су неке тешке, животне ствари у питању. На пример, бака мора да објасни уници шта је најбоље за њу у датом тренутку. Ту много емоција мора да има. Глума не може без емоција, каже Олга. 

Серију „Црвени месец” ћемо гледати ове јесени, као најаву низа домаћег серијског програма који се припрема у јубиларној, 25. години постојања ТВ Пинк.  

Р. Т. М.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести