На аукцији зграда са Бенксијевом "Девојчицом на љуљашци"

ЛОС АНЂЕЛЕС: Зграда са муралом "Девојчица на љуљашци" Бенксија, једног од најпрепознатљивијих уметника графита и мурала широм света, процењује се на више од 16 милиона долара на аукцију која је најављена за октобар.
1
Фото: Youtube Printscreen

Власници зграде Тарина Тарантино и Алфонско Кампос планирају да продају зграду, чији су власници од 2007. године, а која се сматра историјским обележјем, узимајући у обзир да је саграђена давне 1914. године, а да се више пута појавила у култим сценама у немом филму из 1923. године "Safety Ласт", пренео је Си-Ен-Ен.

Наиме, 2010. године британски улични уметник Бенски посетио је Лос Анђелес приликом премијере документарног филма "Exit Through the Гифт Shop", када је "оставио" визуелни поклон својим обожаваоцима - мурал "Девојчица на љуљашци".

Након што је објављено да се продаје зграда на којој се налази овај мурал, поштоваоци овог уметника изнели су забринутост шта ће се десити са овим муралом, те како се може проценити његова вредност, узимајући у обзир да су власници процењену цену некретнине одредили без укључивања мурала.

Стучњаци за питања некретнина и процену вредности уметничких творевима процењују вредност мурала на 10 милиона долара, што са процењеном вредности некретнине износи приближно 30 милиона долара.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести