Меланија Трамп добила награду за борбу против употребе дроге

ПАЛМ БИЧ: Америчка прва дама Меланија Трамп рекла је данас примајући награду "Зене различитости" Хришћанског колеџа са Флориде за свој програм "Буди најбоји" да њена борба против злоупотребе дроге и сајбер насиља "баца светло на све програме широм земље и у иностранству који помажу младима да схвате шта значи бити најбољи".
melanija tramp
Фото: Tanjug (AP Photo/Andrew Harnik)

Говорећи пред 550 званица на свечаном ручку на Универзитету Палм Бич Атлантик, она је казала да бити најбољи може да значи и једноставан чин доброте, пружање помоћи онима којима је потребна или учити лекцију о обогаћивању живота.

"Надам се да ће промоција програма ''Буди најбољи'' подста''и забринутост и борбу наше деце и помоћи им да превазиђу изазове са којима се суочавају", рекла је Трамп, која је тај програм покренула пре две године, преноси АП.

Она је казала да је прошле године у Сједињеним Америчким Државама први пут у протекле три деценије забележен пад броја умрлих од последица употребе дроге, одајући признање свом супругу због програма које спроводи.

"Опијати утичу на животе више од два милиона деце у САД, међу којима су и деца зависника. Из прве руке сам видела како злоупотреба дроге утиче на породице које се боре са зависошћу", рекла је Меланија Трамп.

Универзитет Палм Бич Атлантик на Флориди, који се налази пет километара северно од одмаралишта и резиденције Доналда Трампа Мар-а-Лаго, саопштио је да годишња награда "Жене различитости" одаје почаст онима који негују друштво и породицу и желе да сачувају те идеале за друге.

Флорида ће, као и увек, бити држава у којој ће се водити најжешћа борба на новембарским председничким изборима.

Трамп је у тој држави 2016. године победио за само нешто више од 1 одсто.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести