Луј Витон повукао колекцију инспирисану краљем попа

ПАРИЗ: Чувена француска модна кућа Луј Витон повукла је колекцију за мушкарце за лето 2019. године инспирисану поп иконом Мајклом Џексоном, а након приказаног документарног филма у којем се говори о Џексоновом наводном сексуалном злостављању дечака.
e
Фото: pixabay.com

Колекција је приказана у јануару на париској недељи моде и требало је да се појави у продавницама у јуну, али портпаролка Луј Витона изјавила је да ниједан комад из колекције са мотивима преминулог краља попа неће бит стављен у продају, пренела је агенција Ројтерс.

У саопштењу креатора Виргила Аблоха наведено је да након приказивања документарца "Напуштајући Недођију" (Leaving Neverland) колекција може да доведе до емотивних реакција.

"Оштро осуђујем сваки облик злостављања детета, насиља или кршења људских права", навео је Аблох.

Аблох, амерички креатор који је почео да ради за Витон у марту 2018. године, рекао је да му је намера била да прикаже Џексона као уметника поп културе.

Због тих оптужби за педофилију, неколико радио станица повукло је песме краља попа као и епизоде "Симпсонових" у којој Џексон позајмљује глас са различитих видео-платформи.

EUR/RSD 117.5518
Најновије вести