Како функционишу кафићи и ресторани у Шведској

СТОКХОЛМ: Шведска се никада није у потпуности затворила због корона вируса, али је у тој земљи обавезно придржавање мера социјалног дистанцирања приликом изласка напоље или одласка у бар, ресторан или шопинг.
e
Фото: pixabay.com

Јохана, која ради у једном клубу у Стокхолму, каже да људи не могу да наручују за шанком и да морају да седе док су у угоститељском објекту.

Како наводи ББЦ, иако је грађанима дозвољено да се виђају и друже са пријатељима, морају да се држе даље од других група, а плесање је забрањено.

"Како би сви били безбедни, осигурали смо да постоји размак од два метра између места за седење", каже Јохана и додаје да само три особе могу заједно да седе.

Широм Шведске барове проверавају инспектори, а неки су привремено затворени због кршења мера о социјалном дистанцирању.

Један од њих је Међународни бар Стокхолма, који је, према речима његовог менаџера, био затворен два дана.

"Највеће промене које смо увели од када смо поново отворили је да смо поставили преграде од плексигласа између група људи. Ставили смо траке на под како би оне показале где може да се седи", рекао је он.

Широм Европе, али и у Шведској, многи су, међутим, довели у питање овакав приступ земље према пандемији корона вируса, имајући у виду да је у Шведској забележено више од 27.000 заражених и више од 3.000 жртава.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести