Хакери настоје да искористе рад од куће и убаце се у корпорације

ВАШИНГТОН: Док велики број људи широм света ради од куће због пандемије корона вируса, и при томе носе са собом лаптопове и податке о својим компанијама.
hakeri EPA DAVID CHANG.jpg
Фото: EPA (DAVID CHANG)

Стручњаци за сајбер безбедност упозоравају да ће хакери покушати да искористе предност и инфилтрирају се у корпорације.

Владини званичници у Сједињеним Америчким Државама, Британији и другим државама издали су упозорења о новонасталој опасности рада на даљину, док технолошке компаније бележе пораст прихода од захтева да се помогне у обезбеђивању запослених изван канцеларија, пренео је Ројтерс.

На пример, у компанији Сиско системс Инк. број захтева за безбедносном подршком радницима који раде од куће скочио је 10 пута у последњих неколико недеља.

Хакери шаљу поруке како би украли лозинке и убацили злонамерни софтвер у форми упозорења, тема о корона вирусу или апликација.

Поједини истраживачи су установили да хакери маскирани као Амерички центри за контролу и превенцију болести покушавају да "провале" у мејлове или користе злонамерне апликације како би "отели" андроид телефоне.

Поједини напредни сајбер шпијуни икоришћавају и епидемију корона вируса која је заразила више од 210.000 и усмртила 8.700 људи широм света.

Прошле седмице су истраживачи израелске компаније „Чек поинт“ открили хакере који су користили податке о корона вирусу како би покушали да упадну у  неидентификовану монголску владину мрежу.

EUR/RSD 117.5666
Најновије вести