Fashion Selection у знаку моде и филма

БЕОГРАД: Програм 30. модне приредбе Fashion Selection, која се ове године одржава од 6. до 9. априла, проширен је и обогаћен, те ће се уз модне ревије одржати и филмске премијере и концерти бендова из региона. 
dejvid bouvi
Фото: Tanjug

Како је најављено, програм ће се састојати из три целине: Fashion Selection (модне ревије), MegaCinema (филмске пројекције) и Music Selection (концерти), и биће одржан под јединственим заједничким називом „ENTERtainment“.

У оквиру MegaCinema, како најављује Megacom Film, биће премијерно пред српском публиком приказани филмови о Дејвиду Боувију и Мајлсу Дејвису.

„Дејвид Боуви: Пет година"

Документарац „Дејвид Боуви - Неиспричана прича“ је дело Франсиса Ватлија и наставља се на претходни документарац о Боувију – „Дејвид Боуви: Пет година", који је објављен 2013. године. 

Ипак се нови Ватлијев документарни филм, из поштовања према приватности коју је Боуви тако високо ценио, фокусира на Боувијеву музику и енергију коју је уложио у три последња пројекта, а не на његов лични живот. 

Тако ће 7. априла у „BelExpo центру“ публика сазнати више о раду на албуму из 2013. „The Next Day“, албуму „Blackstar“, објављеном само пар дана пре Боувијеве смрти, као и о постављању мјузикла „Лазарус“.

Биографски филм редитеља и глумца Дона Чедла о животу и музици непоновљивог Мајлса Дејвиса – „Мајлсова најновија песма“ на програму је дан касније на истом месту.

Мајлсова најновија песма“ говори о животу једног од најпознатијих и најутицајнијих џез извођача, који се сматра зачетником различитих џез поджанрова попут кула, модерног бопа, фузије, модалног џеза и фанка. Чедл кроз причу о врсном уметнику пресипитује ко смо ми заиста, шта имамо за рећи и како ћемо то рећи, истиче дистрибутер.

Последњег дана „ENTERtainment-a“, 9. априла у „BelExpo центру“ посетиоци ће моћи да гледају шпанску комедију „Ноћне приче" о једној дугој летњој ноћи у Барселони током које ће се испреплетати пет различитих прича - о остављеној Луцији, Паку, стидљивом камионџији који не може да изјави љубав жени својих снова, о двојици бунтовних тинејџера (Коке и Луисито) у украденом аутомобилу, Алберту, возачу амбулатних кола којем је нова девојка дала снаге да мења нешто у свом животу и Педру, таксиста који има брачних проблема.

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести