ЕУ забранила пружање крипто услуга Русима

МОСКВА: Европска унија је увела широку забрану пружања крипто услуга Русима у оквиру своје осме рунде санкција које су одобрене у четвртак.
bitkoin, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Нововом мерром су пооштрена ограничења која су била на снази од априла 2022, пише Раша тудеј.

„Постојећа ограничења за крипто имовину су пооштрена забраном свих новчаника за чување крипто имовине, рачуна или кастоди услуга, без обзира на износ средстава у новчанику (раније је било дозвољено до 10.000 евра)“, наводи се у саопштењу за јавност на сајту Европске комисије.

Након што су Виза и Мастеркард напустиле руско тржиште раније ове године и неке банке искључене из међународног банкарског система СВЊИФТ, криптовалуте, посебно стејбкоин УСДТ, постале су један од најпопуларнијих начина за Русе да трансферишу новац у иностранство.

Оператери крипто услуга са седиштем у ЕУ можда ће морати да прекину обраду трансакција с Русима, осим ако клијенти нису резиденти 27-чланог блока, пише Форбс Русија.

Крипто платформе изван ЕУ могле би да следе тај пример, упозорио је Форбс Русија.

Након што је ЕУ у априлу увела ограничење крипто имовине за руске грађане на 10.000 евра, платформа Бајненс, регистрована у САД, једна од најпопуларнијих берзи међу Русима, усвојила је исту меру, додаје РТ.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести