Елтон Џон одржао концерт у Белој кући

ВАШИНГТОН: Амерички председник Џозеф Бајден, прва дама Џил Бајден и око још 2.000 присутних, уживали су у наступу Елтона Џона у Белој кући, који је на дугој опроштајној турнеји у САД, преносе агенције.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Британски музичар је наступио на јужном делу травњака Беле куће изводећи неке од својих хитова попут "Роцкет Ман", "Your Сонг" и "Tiny Данцер" , што је у једном тренутку дирнуло Бајдена до суза, наводи Ројтерс.

„Као и многи Американци, наша породица воли његову музику. Јасно је да је музика Елтона Џона променила наше животе", рекао је Бајден док је представљао певача.

Џон је одбио да наступи на инаугурацији бившег председника Доналда Трампа, а синоћ је извео концерт коме је присуствовало око 2.000 гостију, које Бела кућа назива "свакодневним херојима", а међу њима су били здравствени и просветни радници, студенти, активисти за права LGBTQ+ заједнице и други.

Славни музичар изјавио да је свирка у Белој кући "шлаг на торту" након више наступа у прелепим просторима,а између песама говорио је о свом активизму у борби против сиде.

Он је похвалио бившег председника Џорџа В. Буша, за његов допринос борби са овом болешћу у Африци, а његова супруга Лора Буш била је једна од гошћа на овом наступу.

Џон је приметио да борба против сиде у САД има подршку и републиканаца и демократа.

На крају наступа амерички председник је чувеном музичару доделио Националну медаљу за хуманистичке науке, признање које је славног музичара дирнуло до суза, наводи Ројтерс.

"Не знам шта да кажем...Не умем добро да примим комплимент, али дивно је бити овде међу толико људи који су помогли мојој фондацији (за борбу против сиде) и мојим херојима, онима који сваки дан раде на линији фронта", рекао је Џон, како је пренео АП.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести