Ексклузивно ЕХРЕН КАСАМ  Канадски шмек је наше оружје!

Ехрен Касам тумачи лик Роса, сина главне протагонисткиње у серији „Иследница” која се премијерно емитује на Дива каналу недељом у 21.00 сат.
Ehren Kasam iz serije „Islednica”  Foto: MuseEntertainment/Back Alley/Eric Bruneau
Фото: Ехрен Касам из серије „Иследница”  Foto: MuseEntertainment/Back Alley/Eric Bruneau  

Серија прати храбру и одлучну иследницу која је самохрана мајка и коју води велика жеља за проналажењем истине, а Ехрен је њен син који јој тај пут олакшава али уједно и отежава.  

Какав је лик који тумачите и колико се разликује од вас?

- Играм Роса, средњошколца од седамнаест година чији отац умире на почетку серије, а затим се прича наставља неколико месеци касније где он покушава са мајком да настави даље. Доста тога се дешава мом лику, он је део пливачког тима у школи, покушава да буде најбољи ђак у приватној школи, под притиском је а посебно од стране оца. Постоји реченица у којој му отац поручује да мора да буде четвороструко бољи него што је сада да би се отац њиме поносио. Тако да је био под сталним притиском али све што је радио било је за оца, који када умре, оставља велику празнину. Рос има мајку која никада није код куће јер стало ради, она прича да је ту за њега али у реалности највише времена је на послу. Иначе за ову улогу сам се посебно спремао јер ја приватно нисам пливач, али сам узео тренера и у слободно време сам вежбао да бих могао да изнесем овај  лик.

Шта вам је још донео овај лик, осим пливања?

- Са глумачке стране научио сам да ми  буде пријатно на снимању, јер ми је раније било све то мало чудно и ново. Раније нисам имао већу улогу тако да сада имам слободу да се изразим. Имао сам могућност да испробавам нове ствари. Такође раније нисам играо хомосексулаца тако да ми је било интересантно да уђем у лик и да ми не буде непријатно.

Да ли Рос окушава да помогне мајци иследници у решавању случајева?

- Не, не заиста. Она покушава да одвоји посао до приватног живота. Повремено се дешавају сцене где долази неко од њених колега, или њен дечко, и ту сам и ја. Буквално на њеном лицу може да се види да јој се сударају светови а она то не жели. Али волео бих да се мој лик укључи у њен посао. Имао сам само једну сцену у згради где ради јер је морала да пази на мене. Волео бих да се укључим у решавање злочина у другој сезони.

Да ли сте прочитали неку од књига према којима је серија настала или само сценарио?

- Не, углавном само сценарио. Да будем искрен, много пута, чак ни не читам много сценарио. Можда није сјајно што ово признајем, али волим да искључиво читам свој део сценарија, јер онда када видим готов комад то буде велико изненађење за мене. Имајући у виду да је мој лик толико одвојен од других прича, лепо је што ће то у потпуности бити изненађење за мене. Приликом читања прве четири епизоде, схватио сам све, али од пете до осме епизоде​​, нисам сасвим сигуран шта се догађа у Џениној причи. И мислим да је то кул, јер се то одражава на моју наивност; мој лик је заиста наиван - он не зна шта се догађа. И ако заиста не знам шта се дешава, нећу тежити ка томе да покушам да уклопим ситне делиће тамо где би требало да се уклопе, јер се једноставно не уклапају; он би требало да буде одвојен од тога, што ми се стварно свиђа. Тако да сам заиста покушао да се фокусирам искључиво на свој лик и покушавам да то учиним искреним и стварним колико год могу. То вероватно није најбоље признати, али да! Знам да неки од глумаца из серије „Игре престола” то раде!

По чему је „Иследница” другачија серија у односу на друге које се тренутно емитују?

- Дакле, ја бих рекао, пре свега, то је оно канадско у њој. Волим „Торонто” серију. Снимљена је у Торонту; препознаћете сваку локацију, уколико живите у Торонту. И такође ће показати међународној заједници стварно кул изглед Торонта, мислим; то је стварно, стварно леп град. И друге серије, уколико покушају да снимају у Канади, увек користе Њујорк или неки други градски сет - прилично је ретко да је то заправо у Торонту и то ми се свиђа. А онда с тим добијате канадске елементе као што је наша разноликост и мултикултурализам који имамо.

Р. Т. М.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести