Деценија од смрти Мајкла Џексона

ЛОС АНЂЕЛЕС: Данас се навршава 10 година од смрти Мајкл Џексона, а како би одали почаст краљу попа, његови фанови окупиће се у кући у Лос Анђелесу, у којој је примио фаталну дозу анестетика пропофола и одржати бдење на гробљу на којем је сахрањен. 
majkl dzekson, tanjug ap
Фото: Majkl Džekson, foto: Tanjug (AP Photo/Joel Ryan, File)

Огласило се и имање Џексона, које је у саопштењу за АП истакло да је свет, на данашњи дан, пре 10 година, изгубио надареног уметника и изванредног хуманитарца. 

"Деценију касније, Мајкл Џексон је и даље с нама, његов утицај уграђен је у плес, моду, уметност и музику тренутка. Он је важнији него икад", наводи се у саопштењу Џексон имања. 

Имање је искористило годишњицу Џексонове смрти да прослави и истакне хуманитарни рад музичара и позвало његове фанове да му одају почаст бавећи се добротворним радом, било да је реч о садњи дрвећа, волонтирању у склоништима, чисћењем јавном простора или пружањем помоћи некоме "ко је изгубио свој пут".

Џексонови фанови најавили су окупљање у последњој кући у којој је он живео у једном крају Лос Анђелеса, где му је доктор дао фаталну дозу пропофола.

Краљ попа касније је проглашен мртвим у болници у 50. години. 

Фанови планирају и бдење у меморијалном парку Форест Лоан у калифорнијском граду Глендејлу, где је Џкесон сахрањен два месеца после смрти. 

Поједини намеравају да се окупе и код Џексонове звезде на Холивудској стази славних, док неки планирају скуп у Холивуду како би указали на, како наводе, његову невиност поводом оптужби за злостављање. 

У документарцу ХБО "Напуштајући Неверленд", који је објављен раније овог месеца, двојица одраслих мушкараца оптужила су Џексона да их је злостављао док су били деца.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести