Да ли је на помолу решење убиства Улофа Палмеа?

СТОКХОЛМ: Један од најмистерознијх атентата на свету, убиство шведског премијера Улофа Палмеа пре 34 године, можда ће ипак бити решено.
svedska
Фото: pixabay.com

Главни тужилац у том случају Кристер Петерсон изјавио је да је "уверен да може да изложи шта се догодило и ко је за то одговоран". "Мој циљ је да изложим (оптужницу у вези са овим случајем) у првој половини 2020", рекао је Петерсон за шведску СВТ.

Он је истакао да је оптимистичан по том питању."Напорно смо радили и имамо трагове у које прилично верујемо", навео је Петерсон.Упитан да ли је истрага ближа решавању случајева, Петерсон је одговорио:"По мом мишљењу, да".

Петерсон, који није именовао могућег осумњиченог, нити прецизирао када ће оптужница бити објављена, навео је да би, у супротном, случај био затворен, преноси АП.Палме је убијен у Стокхолму 28. фебруара 1986. године након шсто се са супругом Лизбет враћао из биоскопа.

Лизбет Палме је повређена у нападу, а касније је као нападача идентификовала Кристера Петерсона, који је осуђен за Палмеово убиство. Та пресуда је, међутим, касније поништена, а овај атентат је постао нерешена мистерија.

АП указује и на случајност у сличности презимена главног тужиоца и главног осумњиченог, с том разликом што се презиме тужиоца пише Петершон, а осумњиченог, који је у међувремену преминуо, Петершон.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести