Четири Индијца шверцовала 5000 корњача и дрогу

КУАЛА ЛУМПУР: Власти Малезије ухапсиле су четири држављана Индије и заплениле више од 14 килограма дроге и 5.000 корњача из њиховог пртљага на аеродрому у Куала Лумпуру. 
e
Фото: pixabay.com

Високо позиционирани царински званичник Зулкарнаин Мохамед Јусоф рекао је да су агенти пронашли 5.255 младунчади црвеноухих корњача у малим корпама у пртљагу двојице држављанина Индије, који су долетели 20. јуна из кинеског града Гуангџоу. 

Он је додао да мушкарци нису имали дозволу за ношење корњача и да су истражитељима рекли да је требало да корњаче, чија се вредност процењује на 12.700 долара, буду продате као кућни љубимци у Индији. 

Он је навео да се очекује подизање оптужнице против двојице држављана Индије, којима прети казна од пет година затвора и новчана казна, ако буду осуђени, преноси АП. 

Зулкарнаин је рекао да су малезијске власти пронашле и 14,34 килограма метамфетамина, у вредности од 174.000 долара, скривеног у специјалним преградама кутија, које су носила друга двојица држављанина Индије. 

Како је навео, један од њих је долетео из индијског града Хајдерабад 19. јуна, а други 20. јуна из индијског града Бангалора. 

EUR/RSD 117.5990
Најновије вести