Британски синдикалци прете штрајком јер нико у превозу не поштује мере заштите

ЛОНДОН: Четири дана пошто је британски премијер Борис Џонсон позвао становнике Енглеске који током пандемије корона вируса не могу да раде од куће да се од данас врате на радна места, један синдикат у сектору саобраћаја запретио је могућом обуставом услуга железничког јавног превоза због гужви које након што је почело ублажавање рестриктивних мера настале у возовима.
london autobus ulice pixabay
Фото: pixabay.com

Радницима у грађевинарству и производњи Џонсон је препоручио да избегавају коришћење јавног превоза али, будући да многи нису имали другу опцију, одржавање безбедне дистанце од два метра представљало је проблем због великог броја путника на неким аутобуским и железничким линијама.

Један представник синдиката изјавио је за Скај њуз да су радници служби јавног превоза забринути због гужви у возилима и да ће можда бити неопходно обустављање вршења услуга да би се од заразе заштитили и запослени и путници.

У ту сврху, можда ће бити неопходно и ступање у штрајк, рекао је овај синдикалац.

"Ако је то оно што је потребно за безбедност људи, зауставићемо возове", рекао је он.

Скај њуз преноси и речи једног машиновође лондонског метроа, који је рекао да је забринут због тога што, супротно препорукама надлежних, готово нико од путника не носи маску, нити лице прекрива на неки други начин.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести