Аутопсија показала: Епстајну врат поломљен на више места

ВАШИНГТОН:  Аутопсија тела милијардера Џефрија Епстајна, који се наводно убио у затвору у Њујорку где је чекао на оптужницу због сексуалне трговине малолетницама, показала је да му је врат поломљен на више места, пише Вашингтон пост.
Epstajn Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Такви преломи могу се појавити код особе која се обесила, али и код жртава убиства дављењем, наводи лист, а преноси агенција Ројтерс. 
То су први детаљи резултата аутопсије Епстајна, који је умро у суботу рано ујутро, када су га стражари пронашли обешеног у његовој ћелији затвора на Менхетну. 

Државни тужилац чије одељење прати затвор у којем је Епстајн био рекао је да његова смрт “очигледно самоубиство”, међутим, званицници америчког Министарства правде нису коментарисали резултате аутопсије.Главни мртвозорник Њујорка Барбара Семпсон обавила је аутопсију Епстајновог тела у недељу, а њена канцеларија није коментарисала наводе Вашингтон поста. 

Коментар није могао да добије ни Ројтерс.Главни патолог у Њујорку Барбара Сампсон раније је рекла да је уверена да је Епстајн умро у затвору тако што се обесио у затворској ћелији где је очекивао суђење по оптужби за секс-трафикинг.

Обдукцију је надгледао приватни патолог у име Епстајнових заступника.Агенције су раније јавиле да је америчком финансијеру суоченом са оптужбама за трговину људима и сексуално злостављање био укинут надзор против самоубиства пре него што је одузео себи живот.

Пре две недеље 66-годишњак је пронађен повређен на поду своје ћелије, са повредама врата, а сумњало се да је покушао да изврши самоубиство. Као резултат тога, Епстајн је био под додатним надзором.Епстајн се налазио у затвору након што је ухапшен 6. јула. Он се изјаснио да није крив за оптужбе.

У оптужници која је теретила Епстајна наведено је да је он намамио на десетине малолетница у своје луксузне куће као и да им је плаћао за сексуалне услуге.Средином јула суд је одлучио да ће он остати у притвору до краја суђења. 

Судија је одбио Епстајнов захтев да буде у кућном притвору у својој вили у Њујорку, чија се вредност процењује на 77 милиона долара.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести