Аукција накита које је Елвис Присли поклонио менaџеру

ВЕСТ ХОЛИВУД, КАЛИФОРНИЈА: Колекција накита, коју је легендардни "краљ рока" Еливис Присли поклонио свом менадзеру Тому Паркеру, биће на аукцији 27. августа, пренео је Ројтерс.
e
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи, на аукцији ће се наћи око двеста предмета, међу којима су сатови, златно прстење опточено драгуљима, дугмад за манжетне, ланчићи, али и гитара на којој је Присли свирао током чувеног повратичког наступа 1968. године.

Присила Присли, супруга легендарног музичара, обезбедила је многе предмете који ће се наћи на заказаној аукцији, наводећи да је била принуђена на овај корак сталним присуством лажних артефаката њеног супруга на тржишту.

"Желим да знам са сигурношћу да ће ови аутентични предмети припасти некоме ко ће бринути о њима, некоме ко ће их ценити", рекла је Присила.

Она је за Ројтерс рекла да је ова колекција накита изузетно занимљива и разноврсна, те да је настала из сталних напора супружника Присли да се досете шта би био прави избор за поклон.

Занимљиво је да ће се на аукцији наћи и неки предмети које је дизајнирала Присила, укључујући артефакте са логотипом за "ТЦБ бенд", пратећи Прислијев бенд.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести