ИВАНА И МИЛУТИН На танкој линији између реалности и телевизије

Нова серија „Од јутра до сутра” коју потписује „Smartmedia продукција” стиже на Прву телевизију у понедељак, 12. септембра, где ћемо је гледати радним данима од 21 час, а у главним улогама у теленовели у којој ћемо пратити причу о најуспешнијем јутарњем програму у земљи и региону и њиховим водитељима и лицима иза камера, наћи ће се глумци Ивана Дудић и Милутин Милошевић.
2
Фото: Александар Крстовић  

Глумачки пар у серији игра Срну и Марка Тодоровића, водитеље „Јутровања" и заслужни су за то што је ВеТВ, телевизија на којој раде, најјача и најгледанија телевизија у целом региону. За јавност, Срна и Марко Тодоровић су савршен тандем. Међутим, када се камере угасе, схватамо да је стварност у многоме другачија, да ствари нису баш тако идеалне као на екрану, те да, далеко од очију јавности, воде паралелне животе. У заједничком интервјуу за Дневников ТВ магазин, глумци Ивана Дудић и Милутин Милошевић откривају како им се допала прича серије „Од јутра до сутра" и шта гледаоци могу да очекују од нове теленовеле на Првој телевизији. 

Ивана: Прича је феноменална, то је био један од разлога због којих сам и у екипи серије, јер ће гледаоци имати прилику да гледају нешто што до сада нису видели, а то је прича о једној телевизији. О томе шта се све дешава на телевизији и генерално у том медијском послу. Шта се дешава испред и иза камере. Узбудљиво је, другачије је и мислим да ће успети да веже публику, да окупира пажњу великој већини, зато што за свакога има понешто.

Милутин: Мислим да се ова теленовела мало разликује од осталих по миљеу којим се бави и да ће то публици бити занимљиво. Мени је прича врло занимљива, нарочито брзина којом се захуктава и компликује цела ствар, надам се да ће и публици бити подједнако занимљиво да прате серију, као и нама док смо је снимали.

Шта вам је био највећи изазов у раду на овој серији?

Милутин: Да у брзини, у којој се овај тип серија ради, дам све од себе у датом тренутку, да пробам нека нова глумачка средства и будем другачији, али то је уосталом изазов у свакој новој улози.

Ивана: Изазов је снимити све како треба, јер радимо буквално од јутра до сутра (смех). То је највећи изазов - бити одморан, спреман, професионалан с обзиром на то да радимо по 12 сати свакога дана. А с обзиром на то да је глумачка и продукцијска екипа феноменална стварно није било некаквих потешкоћа па да је било изазовно. Сама серија је по себи изазов јер ми играмо на тој танкој линији између реалности и телевизијског програма с обзиром на то да причамо једну причу о двоје људи који су познати јавности а који су телевизијски и водитељски пар.

Фото: Александар Крстовић  

Будући да играте познати водитељски пар, јесте ли градили своје ликове по узору на неку ТВ звезду у Србији или иностранству?  

Ивана: Нисам градила свој лик конкретно по некоме, али да сам гледала водитеље и водитељка и покушавала да научим њихове манире и начине презентовања публици свега што они раде у току једне емисије, то свакако јесам. Гледала сам, а и сада умем да погледам да видим да ли се нешто променило јер ипак водитељи, мени се чини, имају неки свој начин, тон, стил како говоре, али и представљају публици вести како оне лепе тако и мање лепе.

Милутин: Искрено не, однос наших ликова је довољно запетљан тако да ми је он заправо највише диктирао карактер и обликовао улогу Марка.


Потенцијални водитељи

Да ли бисте након живописног искуства пред камерама у овој серији прихватили улогу водитеља на телевизији?

Милутин: Јутарњег програма: не, много се рано устаје (смех).

Ивана: Никад не реци никад, али држала бих се ипак свог посла и свог заната. То је изузетно леп, али и тежак посао, као и сваки. Конкретно, вођење јутарњег програма носи мало већу одговорност јер цело јутро радиш, а онда целог дана спремаш емисију за сутрашње јутро, па онда све то исто. Није лако, то су углавном живи програми. Не знам, што да не, могу пробати (смех) али не верујем да бих се усудила да тако нешто радим.


Колико уопште рад на једном овако великом пројекту и свакодневном снимању пружа прилику глумцима да се више размашу у креативности и изградњи ликова?

Милутин: Доста добра шанса да ако један дан нисте задовољни следећи искористите и будете бољи. Рад на улози у дугом временском периоду и свакодневно „тренирање” пред камерама нуди много могућности за нијансирање карактера и откривање нових слојева.

Ивана: С обзиром на то да се снима сваког дана врло интензивно колико можеш толико и не можеш да се размашеш у креативности. Наравно, ми смо са редитељима и људима који су за то одговорни поставили наше ликове и у оквиру тога ми имамо дозволу да градимо и надграђујемо наше ликове у зависности од ситуација у којима се налазе. Тако да, некада за то имамо заиста времена и онда то буде феноменално, а некада не, али с обзиром на то да смо увек у оквирима ликова које смо поставили онда то свакако буде како смо замислили а то је важно. И осећамо се увек добро у ономе што радимо и то ће да се види, јер колеге заједно са редитељима пружају много могућности. Преудобно се осећам у овој улози и у тој кожи Срне Тодоровић.

Фото: Александар Крстовић  

Колико рад на главној улози носи са собом и одговорности и да ли се она „живи“ и у приватном животу, будући да снимате интензивно већ неколико месеци?

Ивана: Коју год улогу да снимам одговорност ми је велика, прво да оправдам очекивања продукције и тима који је изабрао баш мене за ту улогу, а после и очекивања гледалаца. Наравно да је одговорност већа ако се игра главни јунак, међутим, у овој серији нису само Марко и Срна Тодоровић главни, иако се око њих води цела прича. Поред њих цела екипа глумаца који су на тој телевизији једнако носе радњу и једнако су важни, тако да је то негде и олакшавајућа околност јер смо једнаки сви. Свако ће наћи неку причу која ће њега интригирати да гледа серију, а оно што је свакако најважније што ћемо открити шта се то дешава на телевизији, како изгледа спремање, а како реализација једне емисије.

Милутин: Наравно велика је одговорност, али на крају колико год да се трудите коначан суд о нашем раду доноси публика.

Владимир Бијелић

фото: Александар Крстовић  

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести