Шерон Стоун о животу после можданог удара

Упркос бројним успесима, глумица Шерон Стоун прошла је и кроз тешка животна раздобља. Доживела је 2001. године мождани удар, преноси РТС. Живот јој је висио о концу, јер се касно јавила у болницу.
w
Фото: EPA-EFE/IAN LANGSDON

„Мислим да нико не схвата колико је мождани удар опасан за жене и шта је све потребно за опоравак. Мени је требало седам година“,истакла је у интервјуу за часопис "Верајети".

Шерон Стоун једна је од најпознатијих холивудских глумица, а у марту ове године прославила је 61. рођендан. Међу звезде је винула улога у еротском трилеру Ниске страсти, где јој је партнер био Мајкл Даглас, а сцена у којој глумица док седи, пребацује ногу преко ноге, постала је култна и један од симбола и тог филма и њене каријере.

Моја бака је имала мождани удар, моја мајка је имала мождани удар и ја сам имала јак мождани удар са деветодневним крварењем у мозгу, започела је своју причу позната глумица, која је сада једна од промотерки „Иницијативе за здравље мозга“, кроз кампању за жене.

Дала је и савет свима: ако имате јаку главобољу, морате одмах да одете у болницу.

„Ја нисам отишла у болницу одмах, већ трећег, четвртог дана свог можданог удара. Већина људи умре. Имала сам један одсто шансе да преживим до операције“, рекла је глумица, додајући да ни сами доктори један период нису могли да прогнозирају да ли ће преживети.

Навела је да није наилазила на довољно разумевања у периоду опоравка, а да јој није било лако ни да се поново врати на велико платно и у жижу јавности.

„Била сам третирана на брутално нељубазан начин. Како од других жена у мом послу, тако до судије која је одлучивала о старатељству над мојом децом. Мислим да нико не схвата колико је мождани удар опасан за жене и шта је све потребно за опоравак“, истакла је Шерон.

У време опоравка, Стоун је пролазила кроз развод од тадашњег супруга, новинара Фила Бронштајна, а трудила се и да одржи филмску каријеру.

„Свим сам се силама трудила да задржим старатељство над синовима, трудила сам се нормално да функционишем, да радим. Морала сам да се преселим. Изгубила сам све, свој статус у Холивуду“, присећа се глумица.

Наводи како је и данас захвална Бернару Арноу за кога каже да је спасио, јер јој је тада понудио уговор са „Диором“. 

Себе је, осврћући се на тај период, упоредила са принцезом Дајаном.

„И она и ја смо биле популарне и славне. Она је умрла, ја сам имала мождани удар. И биле смо заборављене“, навела је глумица.

Глумица каже да пази на изглед и на здравље, не једе вештачки третирану храну, не пије кафу, да врло ретко конзумира газирана пића и алкохол, али да се зато почасти месом, тамном чоколадом и без имало страха додаје шећер у чај ако то пожели.

 

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести