Шакира пред шпанским судом због оптужби за утају пореза

МАДРИД: Шпански судија одобрио је данас суђење колумбијској певачици Шакири (45) оптуженој за утају пореза, преноси АП.
sakira
Фото: Tanjug (AP Photo/Bernat Armangue, File)

Добитница престижне „Греми” награде, чије је право име Шакира Изабел Мебарак Рипољ терети се да 2018. године није платила 14.5 милиона евра пореза на зараду коју је остварила од 2012. до 2014. године. Уколико буде проглашена кривом, прети јој казна од осам година затвора и позамашна новчана казна.

Певачица је одбацила оптужбе и понуђену нагодбу с тужилаштвом, одлучивши се за судски процес, а фирма за односе са јавношсху која је заступа саопштила је да је она већ платила све што је дуговала, као и додатних три милиона евра на име камате, наводи АП.

Датум почетка суђења још увек није одређен, а очекује се да ће исход зависити од тога где је Шакира живела у наведеном периоду.

Иако је њено званично пребивалиште на Бахамима, тужиоци у Барселони тврде да је више од половине тог времена провела у Шпанији и да је требало да плати порез у тој земљи.

Шакира је са Шпанијом повезана од када је била у вези са фудбалером Жераром Пикеом. Пар је са двоје деце живео у Барселони, али је недавно прекинуо једанаестогодишњу везу.

Шпанија се због неплаћања пореза током протекле деценије обрачунавала и са фудбалским звездама Лионелом Месијем и Кристијаном Роналдом.

Оба играча су проглашена кривим, а затворске казне које су добили укинуте су са образложењем да су прекршај починили први пут.

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести