Ревија бренда „Helena Scrittore” одушевила на „Serbia Fashion Week”-у

На јесењем издању „Serbia Fashion Week”-а који је одржан у октобру у Новом Саду за око нам је посебно запала ревија дизајнерке Helena Scrittore, која је у Српску Атину донела колекцију за снажне жене под називом „Буди незаменљива”.
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Њене креације одисале су самопоуздањем и софистицираношћу, а заиста је деловало да сваки комад из ове колекције тежи да нам прикаже модерну и снажну жену, која својим визуелним идентитетом осваја на сваком кораку и то са правом мером и укусом. Како нам је Хелена признала, њена колекција „Буди незаменљива” дуго је планирана, а тема ревије коју је припремала се стално мењала, па се за њен назив одлучила јер је инспирацију за све комаде пронашла управо у моћним женама.

– Моја колекција је инспирисана љубављу према паметној и снажној жени, иза које стоји визуелни идентитет који је њен лични печат. Односно то је жена која оставља потпис иза себе где год да се појави – истакла је дизајнерка и додала да је сваком моделу посветила велику пажњу, почевши од кројева, конструкција до материјала и квалитета израде.

– Боје су се кроз процес стварања саме наметнуле, а одлучила сам да се више бавим детаљима, попут сребрних и златних на црним и сивим материјалима. Махом су сви материјали базирани на вуни и свили, а има и вискозе, коју сам користила за свечаније хаљине – рекла је Хелена нагласивши да је програм венчаница морала да убаци у колекцију јер је то иначе оно што креира и продаје у свом атељеу.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Талентована дизајнерка из Београда додала је да је мода за њу начин живота, те да ова врста уметности мора да се осети целим бићем.

– Жена не може да купи стил, она га једноставно мора имати. То произилази из става. Ја једноставно посматрам моду као нешто што произилази из чврстог става. Зато стално и инсистирам на паметној, јакој и снажној жени у свом раду. Не инсистирам толико на модним трендовима, мада не могу да кажем да их не пратим. Данас имамо ту срећу да је апсолутно све актуелно,тако да се ни светски дизајнери не везују само за једну тему – објаснила је Хелена Сцритторе.

Иако је раније имала мања ревијална представљања до сада није имала времена да се посвети осмишљавању и реализацији веће самосталне ревије, па је Српска недеља моде у Новом Саду практично била њено ватрено крштење. Расположено нам је рекла да ће радо да прави колекције, премда јој је организовање прве ревије било прилично стресно, због чега се, како је истакла, диви дизајнерима који се представљају из сезоне у сезону. Упркос стресу у сусрет првом ревијалном представљању своје модне линије, није имала трему, већ је са осмехом одговарала на наша питања. 

Публика је, осим моћних креација, на крају њене ревије, када је и сама изашла на модну писту, великим аплаузом поздравила труднички стомак који је дизајнерка прошетала. Хелена је те вечери носила дугачку свечану хаљину црне боје инспирисану модом Француске из 16. века, коју је дизајнирала специјално за ову прилику, а тематски је повезана са целом колекцијом „Буди незаменљива”.

Комаде које креира продаје у свом атељеу у Београду, а најавила нам је да већ сада припрема мини зимску и колекцију свечаних хаљина, па се већ сада радујемо новој ревији будуће маме. Такође за крај је мистично најавила да ће се представити и на једном интересантном модном догађају наредне године, али није желела да прецизира о чему је реч.

 Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести