Принудна управа од данас у ланцу ресторана Џејмија Оливера

ЛОНДОН: У ланац ресторана чувеног британског кувара Џејмија Оливера уведена је данас принудна управа, чиме је угрожено више од 1.000 радних места на 25 дестинација широм Велике Британије, јавља агенција Ројтерс позивајући се на саопштење компаније.
dzejmi oliver
Фото: Youtube Printscreen

Ревизорско консултантска кућа КПМГ је именована за принудног управника у ресторанима ове компаније у Великој Британији, док њено пословање међународних франшиза и њен бренд "Фитин Корнвол" неће бити погођени, наводи се у саопштењу "Џејми Оливер Групе".

Дубоко сам ожалошћен због овог исхода и желео бих да се захвалим свим запосленима и нашим добављачима који су уложили своје срце и душу у овај посао током више од десет година, поручио је Оливер у саопштењу.

Принудна управа је, како додаје Ројтерс, уведена као вид заштите од кредитора.

Оливер је 2008. године основао свој бренд елитиних ресторана италијанске кухиње "Џејмис Италијан". Група његових ресторана укључује и роштиљницу "Барбекју" и "Џејми Оливер'с Динер".

Оливер је познат по својим књигама и ТВ емисијама "Голи кувар", које су се емитовале у више десетина земаља, као по својој кампањи за здравије школске оброке.

Његов ланац ресторана је последња жртва оштрог трговинског окружења у најужим градским језгрима широм Британије.

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести