Памела Андерсон тражи помоћ од Путина за заштиту китова

ВЛАДИВОСТОК: Холивудска глумица Памела Андерсон упутила је руском председнику Владимуру Путину отворено писмо, у коме тражи ослобађање китова орка и белуга који су заробљени близу места Нахотка у региону Приморски крај.
p
Фото: Epa (Christophe Petit Tesson)

Андерсонова, која је и чланица Саветодавног одбора Међународног фонда за добробит животиња (IFAW), писмо је објавила на званичној интернет страници фондације с њеним именом, преноси Тасс.

У писму она моли Путина да нареди њихово ослобађање.

Пишем вам у вези 11 орка и 87 белуга китова који су тренутно заробљени близу Нахотке. Желим да се захвалим руској влади што предузима важне кораке у спречавању међународне продаје ових китова. Разумем да је влада предузела иницијативу да ослободи ова велочанствена бића и врати их у њихове приросне воде на руском далеком истоку, написала је Андерсон.

Како је додала, нада се да ће руска влада у сарадњи са еколозима и међународним стручњацима развити професионални план за повратак орки и белуга у њихово природно станиште.

Раније је јављено да је 11 орки незаконито ухваћено ради продаје у Кини и да се чувају у посебном центру у Нахотки, као и око 90 белуга китова.

Како се наводи, покренута је кривична пријава због илегалног плена, а пре три дана Путин је наредио Министарству природних ресурса и Министарству пољопривреде да одлуче о судбини китова до 1. марта.

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести