Нова правила краљевске породице на друштвеним мрежама

ЛОНДОН: Британска краљевска породица објавила је данас смернице понашања за све посетиоце званичних профила њених чланова на друштвеним мрежама, обећавајуци да ће блокирати све оне који буду остављали увредљиве коментаре на објавама.
kraljevska porodica, pixabay
Фото: pixabay.com

Постови на профилима Кларенс хауса, Кенсингтонске и Бакингемске палате могу бити скривени, избрисани или чак пријављени полицији, наводи се у новом правилнику за понашање корисника друштвених мрежа, преноси ББЦ.

Како се наводи, тај потез је уследио након извештаја у којем се наводи да се техничко особље британског двора бори с порастом злоупотреба садржаја Кејт Мидлтон и Меган Маркл, иако оне још немају своје приватне профиле на друштвеним мрежама.

Меган Маркл је имала профиле на друштвеним мрежама, али их је деактивирала прошле године, пре удаје за принца Харија.

Она је, преноси ББЦ у децембру 2017. године, убрзо након веридбе, имала је 1,9 милиона пратилаца на Инстаграму и више од 350.000 на Твитеру, док је њена Фејсбук страница имала 800.000 лајкова.

У објашњењу новог правилника наводи се да су до овог момента биле честе ситуације да су појединци на друштвеним мрежама остављали увредљиве коментаре, чак и позиве на линч појединих чланова краљевске породице.

Додаје се да ће нове смернице обезбедити "сигурније окружење" за све пратиоце налога на друштвеним мрежама три краљевска домаћинства и позвали кориснике да покажу "уљудност, љубазност и поштовање".

"Чувамо право да сакријемо или избришемо коментаре на нашим налозима, као и да блокирамо кориснике који не следе наше смернице", наводи се у упутству.

На званичном Твитеру војвода и војвоткиња од Кембриџа, војвода и војвоткиња од Сасекса имају око 1,7 милиона пратилаца, док на Инстаграму имају 7,1 милиона.

Краљевска породица има 3,8 милиона пратилаца на Твитеру, 4,5 милиона на Инстаграму, а на Фејсбуку имају 4,8 милиона пратилаца.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести