Крштен Арчи, син принца Харија и војвоткиње од Сасекса

ЛОНДОН: Најмлађи члан британске краљевске породице, Арчи Харисон Маунтбатен Виндзор, крштен је данас у замку Виндзор на приватној церемонији.
kraljevska porodica krstenje arci, fonet
Фото: FoNet

Двомесечног сина принца Харија и војвоткиње од Сасекса Меган, крстио је надбискуп кантерберијски Џастин Велби, поглавар Енглеске цркве, преноси АП. 

Званичници Виндзора су рекли да је Арчи по традицији био обучен у хаљину за крштење од чипке и сатена која је израђена 1841. године за принцезу Викторију, најстарију ћерку краљице Викторије, а коју су на крштењу носили и Арчијеви рођаци, принц Џорџ, принцеза Шарлота и принц Луис.

Арчи је попрскан водом из реке Јордан над украшеном сребрном крстионицом, која се користи за краљевска крштења више од 150 година. 

Војвода и војвоткиња од Сасекса објавили су две слике са крштења које је снимио модни фотограф Крис Алертон, укључујући црно-белу фотографију на којој пар грли малог Арчија између себе. 

На другој, колор фотографији је млада породица окружена фамилијом, али на њој нема краљице Елизабете II, која није присуствовала крштењу због раније преузетих обавеза.

Арчи је рођен 6. маја и седми је у реду за наслеђивање британског престола.

EUR/RSD 117.5990
Најновије вести