Глумица Олга Одановић о улози Наталије у серији „Црвени месец”: Играм баку слободних ставова!

Првакиња Народног позоришта у Београду и глумица за искуством дужим од три деценије Олга Одановић каже за серију „Црвени месец” која се суботом емитује на Пинку, да први пут учествује у пројекту који је по жанру и начину игре другачији од свега што је до сада радила.
Olga odanovic
Фото: Олга Одановић, фото: Промо Пинк

У разговору са Олгом Одановић сазнајемо и да јој је било изузетно драго када јој је аутор серије Роман Мајетић доделио улогу Наталије, Софијине баке, коју игра Ивана Дудић.

- Причали смо Роман и ја да је бака у неко своје време била као и Софија, која је у овој серији девојка испред свог времена, мало бунтовна, бори се за своју слободу и мишљење и има став  - описујући своју ролу, Олга нас уједно увлачи и у радњу серије „Црвени месец”.

- Наталија је за своје време била иста као и Софија коју ћете упознати, и она је била веома слободна у ставовима и размишљањима. Оне су јако блиске и све Софијине животне дилеме, недоумице и проблеми пролазе прво кроз причу са баком. Бака је њен ослонац, њена продужена рука, има емпатију за све њене проблеме, али уме и да се успротиви када треба да јој скрене пажњу на неке ствари.

Однос који у серији имају Наталија и Софија изградиле су и Олга и Ивана током снимања. Уз међусобно поверење све се лако договарају и граде своје ликове на томе. Поред тога, Олга истиче да се сви који раде на овако великом и захтевном пројекту радују сваком снимајућем дану. А по чему се „Црвени месец” издваја од свих других серија, Олга каже:


Софија је заводница

Млада глумица Ивана Дудић игра Наталијину унуку Софију, лепу ћерку аустроугарског посланика која „баци око” на храброг српског официра чије је свадбено весеље већ заказано, а кога глуми Милош Ђуровић. Ивана Дудић се већ доказала кроз улоге заводница али тврди да ће ова бити другачија од свих пређашњих јер Софија је бунтовна, правдољубива и емотивна, а како би успешно дочарала овај лик морала је, открива нам, да научи и да јаше.

Фото: Ивана Дудић, фото: Промо Пинк

- Имала сам припреме другачије од свих досадашњих. Све је лакше када ми је партнер друг са класе. Милоша добро познајем, заједно смо учили, прошли многе ситуације у процесу глумачког сазревања и сада смо у прилици да то покажемо - рекла је Ивана Дудић и додала да је лик који тумачи, по први пут, доста сличан њој.

- И Софија и ја идемо по принципу „што на уму, то на друму”. Волимо изазове у животу, али и слободу. Софија је једино срећна када је слободна у сваком смислу те речи. И она и ја се понашамо у складу са околностима које нас окружују. Мора да буде сведена особа, али јој то веома тешко пада. Када упознаје Николу Станимировића (Милош Ђуровић), официра у војсци Краљевине Југославије, све око ње престаје да постоји и да буде важно - испричала је Ивана Дудић.


- Чини ми се да ни једна наша серија није као ова. Она жанровски миксује историјски део, који се прелама на три породице, Станимировиће, Ружичиће и Бауменове. Роман Мајетић, који је у договору са Жељком Митровићем, аутор тог пројекта, направио је једну фантастичну ствар, а то је да централна прича буде љубавна и да има карактер једне теленовеле, а да са друге стране имате историјске догађаје и оквире који се преламају преко те три породице. Мислим да је то јако занимљива форма и концепт и надам се да ће публика заиста уживати, па чак и научити многе ствари које нисмо стигли да учимо из историје или смо их заборавили, а важни су догађаји.

Истичући богату српску историју, Олга са поносом говори о серији „Црвени месец” и начину на који су помешани жанрови, што до сада није виђено код нас.

Фото: Промо Пинк

- У односу на све друге, „Црвени месец” је толико уникатна и оригинална серија да сам сигурна да ће наћи пут до срца гледалаца.

У тој оригиналности велики учинак имају и костими које је креирала костимографкиња Невена Миловановић.

- Мој дубоки наклон за Нену, која је, а то могу слободно да кажем у име свих колега, направила фантастичан посао и која нас је тако обукла да нам је помогла да изнесемо све те ликове, а то је јако важно када се ради епоха. Нена и сви људи који предано раде на овој серији јако се труде да све буде како треба и сви дају свој максимум. Незахвално је говорити сада о резултату, последњу реч даје публика, али тврдим да смо дали све од себе да то изгледа како треба и да се не стидимо ничега – каже Олга Одановић.

Р. Т. М.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести