Дуа Липа пориче плагирање песме "Levitating"

ЛОНДОН: Позната британска певачица Дуа Липа огласила се, након оптужби да је злоупотребила ауторска права за песму "Levitating" наводећи да су наведене тврдње неистините, те да "никада није чула" диско нумере за које је оптужена, пренео је музички часопис "Билборд".
s
Фото: Youtube Printscreen

Адвокати који заступају познату певачицу затражили су од савезног судије да одбаци тужбу која је поднета против певачице због спорне песме.

Наиме, у марту ове године, текстописци Расел Броун и Санди Линцер оптужили су 27-годишњу поп звезду да је плагирала њихову песму из 1979. "Viggle and Giggle All Night ", као и другу песму из 1980. "Don Diablo ".

У захтеву за одбијање тужбе, адвокати познате певачице су навели: "У тужби се наводи да су оптужена није имала приступ песмама "Viggle" и "Don Diablo".

Са друге стране, још 4. марта 2022. године, Браун и Линзер су изнели тврдњу да је "мелодија с потписом" са почетка песме "Levitating" копирана из њихових песама, те да представља плагијат.

"Мелодија потписа је најслушанији и најпрепознатљивији део дела која крши ауторска права и игра пресудну улогу у њиховој популарности", наводи се у тужби.

Михаило
02.09.2022 • 18:18
A šta drugo rade Šiptari, prisvajaju tuđe kao svoje
EUR/RSD 117.3251
Најновије вести