Џони Деп продао колекцију портрета за 3 милиона фунти

ЛОНДОН: Славни холивудски глумац Џони Деп продао је портрете из своје дебитанске уметничке колекције у рекордном року, чиме је зарадио три милиона фунти за само неколико сати, пренео је Би-Би-СИ.
dzoni dep
Фото: Tanjug (Jordan Strauss/Invision/AP, File)

Продаја портрета организована је у лондонској дворани "Castle Fine Art", а било је изложено 780 комада, који су продати за свега неколико сати, непосредно после објављивања почетка продаје на Инстаграму.

Деп је у уметничку колекцију "Пријатељи и хероји" уврстио људе који су га испирисали током каријере, тако да су се овде нашли портрети гитаристе Ролингстонса Кита Ричардса, холивудске диве Елизабет Тејлор, Оскаровца Ал Паћина, као и култног кантаутора Боба Дилана.

"Одувек сам користио уметност као начин да искажем своја осећања, а ово сам урадио да искажем захвалност људима који ми највише значе, мојој породици, пријатељима, као и људима којима сам се одувек дивио", рекао је Деп.

У саопштењу за јавност, галерија је истакла да је глумчева колекција "на раскрсници поп-арта и уличне уметности".

Подсећања ради, продаја портрета је уследила након завршетка судског процеса између Дзони Депа и његове бивше супруге Амбер Херд, када је осуђена за клевету.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести