Бивша асистенткиња тужи Де Нира за злостављање

ЊУЈОРК: Грем Чејс Робинсон, бивша асистенткиња Роберта Де Нира, тужила је славног глумца за наводну "сексуалну дискриминацију, непријатељско радно окружење и узнемиравање", а на име одштете тражи 12 милиона долара.
de niro, epa
Фото: EPA-EFE/PETER FOLEY

Робинсон тврди да је добитник два Оскара давао "сексуално експлицитне коментаре" и да ју је вербално злостављао, као и да има снимке телефонских разговора којима то може да докаже, преноси ЦБС.

Робинсон наводи да више није могла да издржи "непријатељско радно окружење" и да је преко браниоца обавестила Де Нира и компанију Ченел продакшнс да размишља о тужби за дискриминацију.

Тврди и да је глумац чинио "нежељене физичке контакте" и сексуалне коментаре, да јој је плаћао мање због њеног пола и да ју је попнижавао додељивањем "стереотипно женских дужности", као што су кућни послови.

Робинсон каже и да јој је Де Ниро претио када је покушала да да отказ и да је тужба коју је против ње покренула његова компанија Ченел продакшнс освета.

Она је поднела тужбу савезном суду на Менхетну, након што ју је Де Ниро у августу тужио због утаје шест милиона долара док је користила кредитну картицу његове компаније за сопствене потребе.

Робинсон је у тужби описана као "нелојалан запосленик" и оптужена да је "више пута и методично" злоупотребљава Де Нирово поверење ради проневере средстава, преноси Интернешнел.

У тужби се наводи и да је она гледала Нетфликс док је била на послу и тврди се да је у јануару провела четири дана гледајући 55 епизода "Пријатеља".

Робинсон је радила за Де Нира од 2008. до априла 2019. године, а почела је када јој је било 25 година.

EUR/RSD 117.5897
Најновије вести