Вашингтон пост направио листу београдских ресторана које треба  посетити

ВАШИНГТОН: Амерички лист Вашингтон пост објавио је листу иновативних београдских ресторана, које би туристи морали да посете приликом обиласка српске престонице.
с
Фото: Youtube Printscreen

На листи су се нашли ресторани Тиса, Ива, Хома, ЈаМ, Енсо, Салон 1905 и The Square.

 Амерички лист је нахвалио српске куваре, за које пишу да стварају модерна кулинарска дела инспирисана традиционалним, као и да подстичу стварање новобалканске кулинарске сцене која је у супротности са традиционалним српским кафанама.

У тексту се наводи да је Београд девастиран и обнављан више од 40 пута и да су се временом многе ствари у Србији мењале, али да су плодна поља, великодушни виногради, планинско земљиште и мирисне шуме увек опстајале.

Оцењују да је за путнике опседнуте ресторанима прави тренутак да посете српску престоницу, с обзиром на повољан курс српског динара у односу на амерички долар. Како наводе, прошле године је престижни француски ресторански водич Gault&Millay објавио први водич кроз Србију и прогласио оснивача и куратора концепта New Balkan Cuisine, Вању Пушкара, куваром године у Србији.

Вашингтон пост истиче да је, крајем 2021. године, Мишелин представио свој први водич кроз ресторане у Београду, а да је, иако Београду није додељена ниједна звездица, 14 престоничких ресторана означено као "препоручени" и да су почетком децембра прошле године том списку додата још три.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести