Рецепт дана: Торта с јагодама

Јагоде су савршено воће, за које кажу да има и афродизијачка својства, а ако успете да их не поједете све – у посластицама су савршене.
torta
Фото: pixabay.com

Састојци (за 12 особа):

За бисквит:

- 8 беланаца,

- 150 г шећера,

- 6 кашика уља,

- 100 г брашна,

- пуна кашичица прашка за пециво

За фил:

- 1 л млека,

- 300 г шећера,

- 3 кесице ванил шећера,

- 200 г брашна,

- 250 г маргарина,

- јагоде

Припрема:

1. Прво припремити фил тако што ћете у вруће млеко умешати брашно и шећер. Кад проври, скинути с ватре и додати ванил шећер.

2. Кад се фил охлади, умешати маргарин.

3. Јагоде опрати, оцедити и исећи на листиће.

4. Рерну загрејати на 170 степени, а плитки плех обложити папиром за печење.

5. За припрему бисквита миксером умутити беланца и додати им две кашике шећера, па умутити чврст снег.

6. У другој посуди добро промешати шећер и уље. Добијеној смеси додати брашно просејано с прашком за пециво.

7. Када настане једнолична маса, у њу прво умешати четвртину снега од беланаца, а потом пажљиво додати и преостали снег.

8. Добијену смесу излити у припремљени плех. Поравнати је и пећи десетак минута или док горња страна не почне да добија боју. 9. Печени бисквит извадити, мало га охладити и потом пресећи на пола.

10. Кад се бисквит охладио, премазати га филом. Потом поређати јагоде исечене на листиће, па преклопити другом половином бисквита.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести