Рецепт дана: Шпагете у сосу од шампињона

Сос од печурака као савршен избор за ове кишне дане, који најављују скори долазак јесени.
spagete
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 400 г шпагета,

- мало соли

За сос:

- 500 г шампињона,

- 3 кашике уља,

- 2 чена белог лука,

- 400 мл павлаке,

- мало белог вина,

- со и бибер по укусу,

- коцка говеђе супе

 Припрема:

1. Шпагете ставити да се кувају у проврелу посољеној води, па их куване оцедити.

2. Шампињоне очистити и исећи на шните или четвртине, у зависности од величине.

3. На загрејано уље ставити исецкани бели лук, а потом и шампињоне. 4. Пржити уз повремено мешање док се не укува течност.

5. Додати павлаку, вино, па  умешати и говеђу коцку.

6. Динстати на лаганој ватри док се сос не укува, па по укусу побиберити и посолити.

7. Шпагете ће бити укусније, а и лепше на око, ако их припремљене поспете свежим першуновим листом. 

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести