Рецепт дана: Слане кифлице

Лепе су док су вруће, а ништа им не фали ни када „преноће“. Сузрадан за доручак су вуише него укусне...
kiflice kroasani
Фото: pixabay.com

Састојци:

(За тесто):

- 500 г брашна,

- кесица квасца,

- мало соли,

- 200 мл топлог млека,

- 50 мл уља,

- 2 јајета,

(За премазивање):

- 1 жуманце,

- кашичица уља

Припрема:

1. Од наведених састојака умесити тесто, уз напомену да у тесто иде једно јаје и једно беланце, док је жуманце потрњебно одвојити у посебну посуду, јер ће се њиме касније кифлице премазивати.

2. Добро умесити тесто и оставити га на топлом да брже нарасте.

3. Када тесто надође, поделити га на пет делова које потом треба обликовати као лоптице и оставити још 10 минута да стоје.

4. Сваку лоптицу посебно развући на дебљину од 5 милиметара, а потом је поделити на четири троугла.

5. Мотати кифлице и ставити их у подмазан плех. У жуманце које смо оставили додати мало уља и премазати сваку кифлицу.

6. Пећи 25 минута на 200 степени.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести