Рецепт дана: Рижото од јечма с кобасицама

Рижото од јечма (ричото) традиционално се једе на северу Италије. Припрема овог укусног јела није толико захтевна, па могу да је савладају и они који нису претерано вешти у кухињи.
rizoto
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 200 г јечма,

- 4 кобасице по жељи,

- 750 мл пилеће супе,

- чаша белог вина,

- главица лука,

- чен белог лука,

- 3 кашике маслиновог уља,

- 2 гранчице свежег тимијана,

- 1 тиквица,

- шака свежег першуна,

- мало путера

Припрема:

1. На маслиновом уљу пропржити ситно исецкан лук и бели лук, па додати комадиће тимијана.

2. Убацити у тигањ месо кобасице, ољуштене од црева.

3. Кад месо добије златно-смеђу боју, у тигањ додати јечам, па све добро промешати.

4. Подлити с белим вином и пустити да се течност редукује.

5. Улити супу и пустити да се све заједно кува око пола сата. Повремено промешати.

6. Рижото је готов када јечам “попије” сву течност.

7. Пред крај кувања у јечам убацити и насецкану тиквицу.

8. Испробати и додати соли и бибера по укусу.

9. Послужити топло са сезонском салатом.

EUR/RSD 117.5180
Најновије вести