Рецепт дана: Пилетина у соја сосу

Пикантни и сочни, глазирани батаци или крилца вас сасвим сигурно неће оставити равнодушним. Што би се реклоо, и “на силу” се једу…
piletina
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 6 пилећих батака или крилаца,

- кашика сувог зачина,

- 2 кашике кукурузног брашна,

- 2 кашике меког белог брашна,

- кашичица црвене млевене паприке,

- 1/2 кашичице белог лука у праху,

- кашичица сушеног листа першуна,

- 1/2 кашичице бибера,

- 1/2 кашичице куркуме,

- уље, 

- 75 мл соја соса,

- 2 кашике сусама,

- 2 чена белог лука,

- 50 мл воде

Припрема:

1. Помешати кукурузно и бело брашно, суви зачин, црвену паприку, бели лук у праху, першун, куркуму и бибер и све измешати.

2. Уваљати у ову мешавину сваки комад меса посебно.

3. У мању шерпу усути уље. Користити мању, а дубљу шерпу и сипати више уља тако да се пече скоро као у фритези.

4. Пећи на средњој ватру уз окретање између 15 и 20 минута, па одлужити на убрус.

5. У тигањ усути три кашике уља, па додати изгњечен бели лук.

6. Минут га пропржити, па додати сусам, затим и њега промешати минут, па налити и соја сос и воду.

7. Оставити да проври, па послагати у тигањ батаке и забатке тако да вам све стане у један ред.

8. Поклопити и оставити на баш слабој ватри да све заједно мало проври.

9. Отклопити па окренути месо, опет поклопити и искључити ватру. 10. Оставити још све у том тигању да се укуси сједине, па послужити топло.

EUR/RSD 117.6300
Најновије вести