Рецепт дана: Пица „четири годишња доба“

Пица „четири годишња доба“, светски позната као „quattro stagioni pizza“ може да се направи на више начина. Суштина је, пак, увек иста: пица је подељена на четири једнака дела и сваки од њих садржи другу врсту надева.
pica
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 3 шољице брашна,

- шољица млаке воде,

- кашичица шећера,

- 2 кашичице соли,

- 1/2 кесице сувог квасца,

- кашика маслиновог уља

За надев:

- 50 г исецканих шампињона,

- 100 г листица шунке,

- 200 г ренданог качкаваља,

- неколико исецканих црних маслина,

- кечап,

- оригано,

- босиљак

Припрема:

1. У одговарајућу посуду ставити две шољице брашна, со, шећер и квасац, па мало промешати варјачом.

2. Додати воду и уље, па све умутити миксером.

3. Када се лепо сјединило у глатку масу, додати и трећу шољицу брашна, па тесто умесити руком.

4. Обликовати га потом у лопту, премазати га уљем, ставити у овалну посуду, прекрити крпом и оставити да одстоји на топлом месту 30-45 минута (док се визуелно не удвостручи).

5. Извадити нарасло тесто и обликовати га према округлој тепсији у којој ће се пећи.

6. Тепсију претходно подмазати, а тесто нека пре печења одстоји још 15-так минута.

7. Тесто прво премазати кечапом и посути ориганом и босиљком.

8. Благо исцртати на тесту четири једнака троугла, па у први поређати шампињоне, у други шунку, у трећи качкаваљ, а у четврти маслине.

9. Пећи је неких 15 минута у рерни загрејаној на 220 степени.

EUR/RSD 117.6300
Најновије вести