Рецепт дана: Пана кота

У питању је десерт по оригиналној италијанској рецептури, а сам назив би се могао превести као "кувани крем". У најкраћем, реч је о фином и једноставном, а притом и освежавајућем колачу, који ће сасвим сигурно пријати на овим врућинама.
kolac
Фото: pixabay.com

Састојци  (за 8 особа):

За подлогу:

- кекс пишкоте или плазма,

За крем:

- 1,5 дл млека,

- 1/2 л слатке павлаке,

- ванил шећер,

- 3-4 кашике крем сира по укусу

За воћни прелив:

- 600 г сезонског воћа (јагода, малина, купина)

- 6 великих кашика шећера,

- 15 г желатина,

- 10 великих кашика воде

Припрема:

1. Калуп 20 X 30 центиметара премазати уљем, а затим поређати кекс,  претходно намочен у хладном млеку.

2. Помешати млеко, слатку павлаку, ванил шећер, па мешати док не проври, а након тога кувати још неких 15 минута.

3. Прохладити крем, па потом лагано умешати крем сир.

4. Прелити преко кекса и украсити воћним преливом, који се припрема тако што се желатин стави у хладну воду да набубри. Воће са шећером је потребно мало кувати, па му затим додати желатин и још кратко кухати. Скинути с ватре и након једног минута вадити воће и ређати га на крем, па за крај све прелити соком које је воће пустило.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести