Рецепт дана: Мариниране маслине с моцарелом

Укусне маслине сјајна су варијанта за лагану и здраву ужину у случају да огладните између два оброка, а за оне на дијети – идеално решење за „снек“ пре спавања.
masline
Фото: pixabay.com

Састојци (за 4 особе):

- 200 г црних откошених маслина,

- 200 г зелених откоштених маслина,

- 4 чена белог лука,

- 1 поморанџа,

- 1 лимун,

- гранчица рузмарин,

- 2 ловорова листа,

- кашичица чили папричице,

- 1 свежа жута паприка,

- 250 г моцареле,

- екстра девичанског маслиновог уља

Припрема:

1. Оцеђену моцарелу и очишћену паприку исећи на коцкице и очистити бели лук.

2. У лонац изнад ватре улити око 200 мл маслиновог уља, додати исецкану паприку, гранчицу рузмарина, листове ловора, целе ченове белог лука, чили папричицу, десетак тракица коре лимуна и поморанџе, па кад проври кувати још око 3 минута на лаганој ватри.

3. Затим додати црне и зелене маслине, промешати, лонац скинути с ватре и причекати да се маслине потпуно охладе.

4. Потом додати коцкице моцареле, добро промешати и преместити у тегле или одмах послужити.

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести