Рецепт дана: Ледена диња

Кад, ако не сад – темепратуре преко 30 степени у комбинацији са мирисним дињама на пијачним тезгама - би у најкраћем била препорука да обавезно пробате овај ледени десерт.
dinja
Фото: pixabay.com

Састојци (за 10 особа):

- 700 г ананас диње (очишћене),

- 200 г шећера,

- 4 дл тучене слатке павлаке,

- 1 лимун

Припрема:

1. Лимун добро опрати (изрибати четкицом под млазом воде), па га ољуштит и жуту корицу исећи на танке резанце.

2. Прокувати их у 2 дл воде, у којој је претходно растопљен шећер.

3. Корицу извадити и ставити у фрижидер, а сируп охладити.

4. Дињу очистити од коре и коштица, па „месо“ исећи на коцке и потом измиксати у глатку кашу.

5. Каши додати охлађени сируп као и сок од пола лимуна, па све сјединити са тученом слатком павлаком.

6. Усути у прикладну посуду и ставити у замрзивач да се охлади.

7. Повремено (барем на сваких сат и по) промешати сладолед како би се разбили кристалићи, а сладолед био пенаст.

7. Пре служења, посути одгоре скувану и охлађену лимунову корицу.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести