Рецепт дана: Лазање с поврћем

Под претпоставком да за 1. мај меса и роштиља неће мањкати, доносимо рецепт за „дан после“, односно, нешто као предлог за укусни детокс...
lazanje
Фото: pixabay.com

Састојци:

- паковање лазања,

- 400 г шампињона,

- средња тиквица,

- 200-300 г свежег спанаћа,

- чаша павлаке,

- маслиново уље,

- со, бибер и вегета по укусу,

- оригано,

- 250 мл парадајз соса,

- 200-300 г ренданог сира по избору (моцарела, трапист, качкаваљ)

Припрема:

1. Тиквицу исећи на танке шните, усолити и оставити са стране.

2. Пецурке исецкане на листиће испржити на маслиновом уљу док не постану златножуте, затим их зачинити и потом такође оставити са стране.

3. Исецкати спанаћ на ситно и помешати га с павлаком.

4. Скувати лазање.

5. На дно калупа у коме ће се пећи, прво ставити сос од парадајза, па на њега поређати први слој лазања тестенине, затим оцеђене тиквице, па опет тестенину, печурке, тестенину, спанаћ с павлаком и тако док се не потроше сви састојци. Површину посути ренданим сиром, прекрити алуминијумском фолијом и пећи око 40 минута на умереној температури.

6. Фолију уклонити, па пећи још 15 минута да сир добије златножуту боју и да лазању постану хрскаве.

EUR/RSD 117.6300
Најновије вести