Рецепт дана: Лазање

За разлику од већине других рецепата италијанске кухиње, лазања је врло калорична и не спада у здраву храну. Али, не можемо баш сваки дан да се хранимо здраво, некад ваља мало и уживати...
lazanje
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 500 г лазања,

- 600 г јунећег млевеног меса,

- шоља парадајза за кување,

- црни лук,

- чен белог лука,

- со и бибер по укусу

 За бешамел сос:

- мало уља,

- 200-300 г гауде,

- 2 кашике брашна,

- 2 шоље млека,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. На уљу пропржити лук, додати млевено месо и динстати неких 20 минута на тихој ватри.

2. Посолити и побиберити.

3. Бели лук ситно исецкати, додати сок од парадајза и налити са чашом-две воде.

4. Кувати још неких пола сата на тихој ватри.

5. Тако припремљено месо склонити са ватре и оставити са стране.

Бешамел:

1. На уљу пропржити брашно и долити млеко, посолити и побиберити. 2. Кувати сос пар минута до жељене густине.

3. Млеко можете додати по жељи (ако је сос превише густ).

Ређање:

1. Лазање поређати на дну тепсије, па преко њих равномерно распоредити део смесе од млевеног меса, бешамел, рендану гауду, па опет ред лазања, млевено месо и све тако редом док се сав материјал не потроши.

2. Завршити наренданом гаудом и ставити у рерну да се пече на температури од 250 степени.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести