Рецепт дана: Хрскави кромпирићи

Ово је толико укусан печени крпомпир да, чак и кад нема меса на столу, то једноставно нећете ни приметити. За потпуни ужитак „криви“ су свежи зачини...
krompir
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 6 средњих кромпира,

- 75 мл маслиновог уља,

- 5 ченова белог лука,

- кашика исеканог свежег рузмарина,

- кашика насецканог свежег тимијана,

- морска со и бибер по укусу,

- мало першуна за декорацију

Припрема:

1. Загрејати плех за печење у рерни на 220 степени.

2. У међувремену ољуштити кромпир, па сваки исећи на четири једнака дела.

3. Кромпире затим ставити у шири тигањ с уљем, белим луком, рузмарином и тимијаном, па све заједно посолити и побиберити.

4. Кратко пропржити да се сљубе сви састојци.

5. Потом кромпир преместити у рерну, па пустити да се пече око 55 минута на 220 степени.

6. Послужити вруће кромпириће с мало свеже насецканог першуна.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести